Beton válaszfalelem

Beton válaszfalelem árak

Az építési betonelemek árairól szóló tájékoztatónkat feltétlenül olvassa el, amelyet a kezdőlapon, vagy ide kattintva találhat meg!

Megnevezés válaszfalelem ár
telepi átvétellel
Válaszfalelem VF 10 beton válaszfal elem
Érdeklődjön
Válaszfalelem VF 12 beton válaszfal elem
Érdeklődjön


A feltüntetett válaszfalelem árak tájékoztató jellegűek és az ÁFÁT tartalmazzák!

Személyre szabott árajánlat kérés

Személyre szabott árajánlatot kérhet a KAPCSOLAT oldalon keresztű, közvetlenül az info@htuzep.hu email címen, vagy hívja a +36 26 332 647 telefonszámot.

Beton válaszfalelem elemválaszték

Válaszfalelem

Válaszfalelem VF 10
Méret : 10 x 50 x 22 cm (8,5 db/m2)

Válaszfalelem VF 12
Méret : 12 x 50 x 22 cm (8,5 db/m2)

A beton válaszfal elem gyártása

A teherbírás szempontjából jobban igénybe vett elemek kavicsbeton-ból készülnek. A kavicsbeton adalékanyaga: I. osztályú osztályozott kavics, melyet a gyártó saját dunaparti bányájából termel ki és a helyszínen osztályoz, illetve a kívánt minőségben megvásárol. A kötőanyag portlandcement, melynek minőségét az MSZ 4702-2 szabályozza.

Valamennyi beton válaszfal elem esetében a gyártás a betongyári technológia szerint zárt automatizált folyamatban történik. A keverőrendszerbe előre programozott és folyamatosan ellenőrzött receptúra szerint kerülnek az adalékanyagok. A legtöbb elemnél a gyártás ún. “tojógépes” vibropréssel történik. A gyártás nagyobbrészt zárt csarnokokban folyik. Itt végzik az utókezelést is. Az elkészült megszilárdult elemeket félautomata felszedő géppel raklapokra gyűjtik. Ekkor minőségellenőrizés is történik, a gyenge szilárdságú elemeket a gép összetöri, majd a törött és csorba elemeket pedig azonnal kicserélik
a rakatokban.

A beton válaszfal elem műszaki adatai

A beton válaszfal elem tulajdonságai és alkalmazásuk

A 10-es és 12-es válaszfal elem hosszúsági és szélességi méretben azonos. Alkalmazási módjuk és felhasználási területük is megegyezik. A vastagságban jelentkező különbségnek a célja a válsztékbővítés és a könnyebb illeszthetőség a hagyományos szerkezethez.

Alapanyag: max.: 1650 kg/m3 térfogatsúlyú könnyűbeton.

Felhasználhatósági terület:
– lakó
– üdülő
– közösségi
– ipari
– mezőgazdasági
– egyéb épületek önhordó válaszfal szerkezete.

Jól alkalmazható tetőtérbeépítések válaszfalaként is. Továbbá felhasználható szigetelést védő és tartófalak építéséhez. Önmagában lakások elválasztó falazataként nem építhető be.

A válaszfal elemek szilárdsága:
– hajlító-húzó átlagértéke: min. 4,5 kN
– legkisebb egyedi értéke: min. 4,0 kN

A falazóelemekből – külön merevítés nélkül – építhető falazat mérete megegyezik a hagyományos 10-es kerámia válaszfallapokból készült falazatok méretével.

Az elemek üregtérfogata: legfeljebb 45%.

Vízfelvétel: max.: 15%.

Fagyállóság: 15-szöri fagyasztási ciklusnak ellenáll.

Tűzállósági kategória: nem éghető. (Az elemek az MSZ 595-3 szerint I.-V. tűzállósági fokozatú épület bármelyik szintjén nem teherhordó falszerkezetbe építhető be.)

Rögzítéstechnika a beton válaszfal elemekbe

A könnyűbeton falazóelemekből készült falazatokba szögek nehezen verhetők be, ezért alkalmazásukat kerülni kell. E helyett célszerű műanyag fallékbe helyezett facsavarokat vagy HILTI injekciós technikát alkalmazni. Beton anyagú falazóelemeknél szögezés nem alkalmazható. Ezeknél is a fenti rögzítési módok javasolhatók.

A beton válaszfal elemek beépítése:

Falazáskor a válaszfal elemek dobozolt tetejét terítik habarccsal, a függőleges irányú, egymáshoz illeszkedő “pozitív-negatív” hornyokat habarccsal ragasztják össze. A válaszfalakat két soronként a falazóhabarcsba fektetett acélhuzallal, vagy egyéb módon rögzíteni kell a főfalakhoz.

A beton válaszfal elemekre vonatkozó garancia:

A gyártó termékeire az 53/1987./X.14./MT. sz. rendeletben meghatározott időre vállal garanciát. Garancia csak az előírásoknak megfelelően szállított, rakodott, tárolt elemekre, valamint a kézikönyvben leírtak megtartásával tervezett és kivitelezett szerkezeteknél alkalmazott elemekre vonatkozik.

A garancia nem terjed ki:
– olyan károkra, amelyek szakszerűtlen szállítás és tárolás következtében alakultak ki,
– szakszerűtlen tervezési vagy kivitelezési hibából származnak
– elemi csapás okozta károkra
– beépítés utáni sérülésekből, vagy erőszakos rongálásból eredő károkra
– meg nem engedhető fizikai, kémiai hatásokból eredő károsodásokra.

A garancia érvényesítéséhez a gyártó kéri a reklamáló féltől a szállítójegyet. Beépítés megtörténte után a garancia jogosságának elbírálását megkönnyíti, ha a reklamáló fél bemutatja az építészeti és tartószerkezeti terveket, szerkezeti terveket.