Beton szállítás és betonpumpa

Beton, térkő, mixerbeton, zsalukő Hofstadter tüzép, betonpumpa

Beton szállítás és betonpumpa

A beton szállítását mixergépkocsival. billenős vagy PUMIX típusú gépkocsikkal végezzük. A PUMIX gépkocsijaink nemcsak kiszállítják, hanem a rajtuk lévő petonpumpa segítségével be is dolgozzák az általuk szállított betont.

A szállítás során különös figyelmet fordítunk a határidők pontos betartására. Gépkocsijainkat több éves tapasztalattal rendelkező, a betoniparban jártas gépkezelők vezetik.

Betonpumpa

A betonpumpa használati díja alapdíjból és óradíjból áll. A gémkinyúlások igény szerint több hosszúságban is lehetnek, valamint könnyűbetonos.

A PUMIX gépjárműveink gémkinyúlása 24 m-es és 29 m-es, melyek az általuk kiszállított betont azonnal a munkaterületre juttatják a rajtuk lévő pumpák segítségével. Jelenleg 3 db saját PUMIX gépkocsival rendelkezünk.

Korszerű gépeinket sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakképzett gépkezelők működtetik, amely a biztosítéka a pontos és precíz munkának.

Betonszállítás, betonszivattyúzás árak

Személyre szabott árajánlatot kérhet az ELÉRHETŐSÉG oldalon keresztű, közvetlenül az info@hodabeton.hu email címen, vagy hívja a +36 20 378 6244 telefonszámot.

Betonszállítás:

Övezet Tevékenység Bruttó ár/m3
0-5 km Betonszállítás 4,575,-
5-10 km Betonszállítás 5,210,-
10-15 km Betonszállítás 5,845,-
15-20 km Betonszállítás 6,480,-
20-25 km Betonszállítás 7,115,-
25-30 km Betonszállítás 7,750,-
30-35 km Betonszállítás 8,385,-
35-44 km Betonszállítás 9,020,-
40 km – felett Betonszállítás 40 km felett egyedi kalkuláció alapján kalkuláció szerint
Mixer állásidő 1 óra után, óránként (Ft/óra) 19,305.-
Visszaszállított beton 31,750.-
Hétvégi pótlék 2,920.-


Betonpumpa / betonszivattyú:

Gém hossza Tevékenység Bruttó ár/m3
24 m-es Betonpumpa 22,225,-
29 m-es Betonpumpa 24,765,-
32 m-es Betonpumpa 26,670,-
37 m-es Betonpumpa 29,845,-
44 m-es Betonpumpa 34,925,-
48 m-es Betonpumpa 40,540,-

 

Árlista módosítva: 2023 március
A feltüntetett betonszállítás árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek hivatalos ajánlattételnek. A pontos betonszállítási árat munkatársainkon keresztül kaphatja meg!

A betonszivattyúzás gyakorlati háttere

Amennyiben megközelítés nehézsége, illetve az épület szerkezete miatt nem lehetséges, hogy a betont a mixerkocsiból közvetlenül a munkaterületre juttassuk, betonszivattyú alkalmazása válik szükségessé. Ilyenkor a betont a betonszivattyúkhoz kapcsolt hidraulikus karra szerelt csővezetékeken keresztül továbbítják.

A betonszivattyúk vagy betonpumpák alkalmazását a nagy vízszintes és függőleges távolságok áthidalása tette szükségessé. A szivattyúzható betonnal szembeni fontos követelmény, hogy kellően mozgékony, jó összetartó képességű és péptelített legyen.

A gépkocsi alvázára szerelt betonszivattyú biztosítja a beton folyamatos áramlását a csővezetéken keresztül. Maga a berendezés a betonfogadására alkalmas tölcsérből, a továbbítást biztosító szivattyúból és a csővezetékből áll. A fogadótölcsérben a betont folyamatosan keverik. A betonok mozgatására leggyakrabban használt szivattyúk a direkt működésű dugattyús szivattyúk. E szivattyúk lehetnek egy-, illetve kéthengeres kialakításúak. Működési elvük meglehetősen egyszerű.

A kéthengeres betonszivattyú működési elve a következő: A szivattyúban két pneumatikusan működtetett párhuzamosan kapcsolat henger található, amelyek egymáshoz képest ellentétesen mozognak. Amikor a betonszivattyú beömlő tölcsérébe jutott betont az egyik henger felszívja, a másik henger a lengőcsövön keresztül továbbítja a már korábban felszívott betont a csővezetékrendszerbe. Ezután a lengőcső átáll a másik henger elé, és ez a folyamat ismétlődik tovább. Ez a leggyakrabban használt szivattyú típus.

A legjobb hatásfok akkor érhető el, ha a csővezeték átmérője megegyezik a henger átmérőjével. Az adalékanyag szemcseméretének megválasztásával jelentősen javítható az áramlás.A gyakorlati tapasztalatok szerint legoptimálisabb az a csővezeték-átmérő, amely háromszor akkora, mint az adalékanyag legnagyobb/névleges szemcseátmérője. E szivattyú típussal 60 m3 beton továbbítható óránként. Létezik belőle szállítható kivitelű is, így van lehetőség tehergépjárműre történő felszerelésre is.

A csővezeték átlagos hosszmérete 20-40 m. Vízszintes és függőleges irányban is alkalmas a beton továbbítására. A cső irányítása a gém billentésével és a csuklók mozgatásával lehetséges. A cső irányítását a gépkezelő távirányítással működteti. A gém mozgatását és a szivattyú működtetését hidraulikus rendszer végzi. A betonszivattyú teljesítménye típustól függően 20-120 3m/h lehet.

A betonszivattyúhoz csatlakozó csővezetékrendszernek többféle kialakítása létezik. A munka megkezdése előtt a pumpa megindításának megkönnyítése érdekében szükség van a csővezetékrendszer belső falának kenésére. Így létrejön egy filmréteg a cső falán, aminek köszönhetően a megfelelő kenést nem a betonban található víz segítségével biztosítjuk, ami a beton kiszáradásához vezet, hanem a már előzetesen megnedvesített cső falán található folyadék által. Ha a szivattyú megindításának elősegítése ezzel a kenési művelettel nem történne meg, akkor a beton kiszáradna a csővezetékben, amelynek következtében megakadhatna, ezáltal komoly károkat okozva.

Az előnedvesítés történhet cementes vízzel, cementhabarccsal, illetve CMC-vel. A CMC, vagyis a karboxi-metil-cellulóz egy szintetikus úton előállított mesterséges vegyület, amelyet pl. 19tapétaragasztóként is használunk a mindennapi életben.Erősen viszkózus tulajdonsága miatt a szivattyú megindításához is kiválóan alkalmazható kenőanyag. A munka végeztével a csővezetékrendszert ki kell tisztítani. Ezt általában egy gömb alakú szivacslabda segítségével végzik.

A beton szállítása és szivattyúzása közben fellépő hibalehetőségek a következők:
•A betonkeverék konzisztenciája nem megfelelő.
•A csővezetéket a használat után nem mossák ki.
•A szállítási idő hosszabb a megengedettnél, a beton elveszti a konzisztenciáját (romlik). Elmarad a helyszíni átkeverés. •Ún.”szétkeveredés”, vagy szétesés áll elő a nem megfelelő betonösszetétel miatt