Beton béléstest

Beton béléstest árak

Az építési betonelemek árairól szóló tájékoztatónkat feltétlenül olvassa el, amelyet a kezdőlapon, vagy ide kattintva találhat meg!

Megnevezés béléstest ár
telepi átvétellel
beton béléstest Béléstest EB 60/198 60x19x25 782.- Ft


A feltüntetett béléstest árak tájékoztató jellegűek és az ÁFÁT tartalmazzák!

Személyre szabott árajánlat kérés

Személyre szabott árajánlatot kérhet a KAPCSOLAT oldalon keresztű, közvetlenül az info@htuzep.hu email címen, vagy hívja a +36 26 332 647 telefonszámot.

60-as beton béléstest – ár, kedvezmény!

Beton béléstest

beton béléstest

Felhasználható az „E” jelű feszített beton és a TRIGON födémgerendákhoz. (EB 60/19 és EB 60/24)

A 60-as beton béléstest mérete: 60 x 19 x 25 cm
Anyagszükséglet: 4 db/méter

A beton béléstest gyártása

A teherbírás szempontjából jobban igénybe vett elemek kavicsbeton-ból készülnek. A kavicsbeton adalékanyaga: I. osztályú osztályozott kavics, melyet a gyártó saját dunaparti bányájából termel ki és a helyszínen osztályoz, illetve a kívánt minőségben megvásárol. A kötőanyag portlandcement, melynek minőségét az MSZ 4702-2 szabályozza.

Valamennyi beton béléstest esetében a gyártás a betongyári technológia szerint zárt automatizált folyamatban történik. A keverőrendszerbe előre programozott és folyamatosan ellenőrzött receptúra szerint kerülnek az adalékanyagok. A legtöbb elemnél a gyártás ún. “tojógépes” vibropréssel történik. A gyártás nagyobbrészt zárt csarnokokban folyik. Itt végzik az utókezelést is. Az elkészült megszilárdult elemeket félautomata felszedő géppel raklapokra gyűjtik. Ekkor minőségellenőrizés is történik, a gyenge szilárdságú elemeket a gép összetöri, majd a törött és csorba elemeket pedig azonnal kicserélik
a rakatokban.

A beton béléstest műszaki adatai

A beton béléstestek tulajdonságai és alkalmazásuk

A normál méretű födémbéléstest az MSZ 10 798/2 előírásainak megfelelően készül így paraméterei az abban leírtak szerinti. A módosított (szélesített) változat csupán annyiban tér el az előzőtől, hogy 20 cm szélesség helyett 25 cm szélességgel készül, így 1 fm gerenda szakaszon csak 4 db elhelyezésére van szükség a szokásos 5 db helyett

A beton béléstestekre vonatkozó garancia:

A gyártó termékeire az 53/1987./X.14./MT. sz. rendeletben meghatározott időre vállal garanciát. Garancia csak az előírásoknak megfelelően szállított, rakodott, tárolt elemekre, valamint a kézikönyvben leírtak megtartásával tervezett és kivitelezett szerkezeteknél alkalmazott elemekre vonatkozik.

A garancia nem terjed ki:
– olyan károkra, amelyek szakszerűtlen szállítás és tárolás következtében alakultak ki,
– szakszerűtlen tervezési vagy kivitelezési hibából származnak
– elemi csapás okozta károkra
– beépítés utáni sérülésekből, vagy erőszakos rongálásból eredő károkra
– meg nem engedhető fizikai, kémiai hatásokból eredő károsodásokra.

A garancia érvényesítéséhez a gyártó kéri a reklamáló féltől a szállítójegyet. Beépítés megtörténte után a garancia jogosságának elbírálását megkönnyíti, ha a reklamáló fél bemutatja az építészeti és tartószerkezeti terveket, szerkezeti terveket.