Beton pincefalazó blokk ár

Az építési betonelemek árairól szóló tájékoztatónkat feltétlenül olvassa el, amelyet a kezdőlapon, vagy ide kattintva találhat meg!

  Megnevezés pincefalazó ár
telepi átvétellel
pincefalazó blokk Pincefalazó UNI 38 38x30x22 (45db/rak)
1,042 .- Ft


A feltüntetett pincefalazó blokk árak tájékoztató jellegűek és az ÁFÁT tartalmazzák!

Személyre szabott árajánlat kérés

Személyre szabott árajánlatot kérhet az ELÉRHETŐSÉG oldalon keresztű, közvetlenül az info@htuzep.hu email címen, vagy hívja a +36 26 332 647 telefonszámot.

Beton pincefalazó blokk, árak, akció!

pincefalazó blokk

A beton falazó elem üregcellás, tetején zárt elem. Alkalmas lakó-, üdülő-, közösségi-, ipari-, közlekedési-, mezőgazdasági épületek teherhordó pincefalazatának, illetve hőszigetelést nem igénylő falazatainak elkészítéséhez, normál vagy felezhető elemekkel.

A betonból készült falazatot kötésbe kell rakni, ehhez szükségesek a feles elemek. Az elemek áttörése szigorúan tilos!

A falazó elemekből készült pincefal vakolható, festhető, csempézhető, lapelemekkel burkolható. Méretezett kiegészítő hőszigeteléssel a hőtechnikai szabványt kielégítő fal is készülhet belőle.

UNI pincefalazó tégla/blokk elemválaszték:

Pincefalazó UNI 38
Méret : 38 x 30 x 22 cm (14 db/m2)

A pincefalazó betontégla gyártása

A teherbírás szempontjából jobban igénybe vett elemek kavicsbeton-ból készülnek. A kavicsbeton adalékanyaga: I. osztályú osztályozott kavics, melyet a gyártó saját dunaparti bányájábóltermel ki és a helyszínen osztályoz, illetve a kívánt minőségben megvásárol. A kötőanyag portlandcement, melynek minőségét az MSZ 4702-2 szabályozza.

Valamennyi pincefalazó betontégla esetében a gyártás a betongyári technológia szerint zárt automatizált folyamatban történik. A keverőrendszerbe előre programozott és folyamatosan ellenőrzött receptúra szerint kerülnek az adalékanyagok. A legtöbb elemnél a gyártás ún. “tojógépes” vibropréssel történik. A gyártás nagyobbrészt zárt csarnokokban folyik. Itt végzik az utókezelést is. Az elkészült megszilárdult elemeket félautomata felszedő géppel raklapokra gyűjtik. Ekkor minőségellenőrzés is történik, a gyenge szilárdságú elemeket a gép összetöri, majd a törött és csorba elemeket pedig azonnal kicserélik
a rakatokban.

A pincefalazó betontégla műszaki adatai


A pincefalazó betontégla elemek tulajdonságai és alkalmazásuk

Alapanyag: normál kavicsbeton.

Felhasználhatósági terület: a pincefalazó elem olyan teherhordó falazatok készítéséhez alkalmazható , ahol az MSZ-04140/2-85 szabvány hőtechnikai követelményt nem ír elő.

Az elemek szilárdsága: egyedi legkisebb: 3,5 N/mm2-öt elem átlaga: 4,5 N/mm2.
A pincefalazó elemekből készített falazat határfeszültségének kiindulási értéke: - vf = 0,58 N/mm2.

Vízfelvétel: max.: 12%.

Fagyállóság: 25-szöri fagyasztási ciklusnak ellenáll

Tűzállósági kategória: nem éghető.
Tűzállósági határérték:
- teherhordó fal: 2 óra
- önsúlyával terhelt fal: 4 óra.

(A pincefalazó elemek az MSZ 595-3 szerint II.-V. tűzállósági fokozatú legfeljebb 3 szintes épület teherhordó szerkezetébe, vagy bármelyik tűzállósági fokozatú épület bármelyik szintjén nem teherhordó falszerkezetbe építhető be.)

Vakolat tapadása a pincefalazó elemekhez: 0,14 N/mm2

A pincefalazó falazóelemekkel kapcsolatos további követelmény, hogy önmagában legfeljebb 3 m magas falazat építhető az elemekből. Lakóépület falazataként csak akkor alkalmazható, ha a határoló falakat utólagos hőszigeteléssel látják el.

A pincefalazó elemek beépítése:

A beépítés hagyományos falazási, kötési szabályok szerint történik. A falazóelemek dobozolt tetejét terítik habarccsal, a függőleges irányú “pozitív-negatív” hornyokat habarccsal ragasztják össze. Az asszimetrikusan megjelenő nagyobb méretű függőleges üregeket kitöltetlenül kell hagyni a hőszigetelő képesség megtartása miatt.

Rögzítéstechnika a pincefalazó elemekbe

A könnyűbeton falazóelemekből készült falazatokba szögek nehezen verhetők be, ezért alkalmazásukat kerülni kell. E helyett célszerű műanyag fallékbe helyezett facsavarokat vagy HILTI injekciós technikát alkalmazni. Beton anyagú falazóelemeknél szögezés nem alkalmazható. Ezeknél is a fenti rögzítési módok javasolhatók.

A pincefalazó elemekre vonatkozó garancia:

A gyártó termékeire az 53/1987./X.14./MT. sz. rendeletben meghatározott időre vállal garanciát. Garancia csak az előírásoknak megfelelően szállított, rakodott, tárolt elemekre, valamint a kézikönyvben leírtak megtartásával tervezett és kivitelezett szerkezeteknél alkalmazott elemekre vonatkozik.

A garancia nem terjed ki:
- olyan károkra, amelyek szakszerűtlen szállítás és tárolás következtében alakultak ki,
– szakszerűtlen tervezési vagy kivitelezési hibából származnak
- elemi csapás okozta károkra
- beépítés utáni sérülésekből, vagy erőszakos rongálásból eredő károkra
- meg nem engedhető fizikai, kémiai hatásokból eredő károsodásokra.

A garancia érvényesítéséhez a gyártó kéri a reklamáló féltől a szállítójegyet. Beépítés megtörténte után a garancia jogosságának elbírálását megkönnyíti, ha a reklamáló fél bemutatja az építészeti és tartószerkezeti terveket, szerkezeti terveket.